Bereidingstips

Een goed frietje begint bij een lekkere, smaakvolle aardappel. Onze aardappelen komen uit de Zeeuwse klei en dat proef je! Na de oogst is het tijd om de aardappelen te verwerken tot echte Zeeuwse Friet. Hierbij houden we onze eigenwijze/ambachtelijke bereidingswijze aan. Niet invriezen, enkel koelen. Zo blijft de smaak het best bewaard. Bied uw gasten een ambachtelijk Vers Zeeuws frietje aan, alsof u ze “net” zelf hebt gesneden.

Voorgebakken

De Vers voorgebakken friet hoeft enkel nog maar afgebakken te worden. Hierbij bepaalt u natuurlijk hoe krokant u ze wilt serveren! Meestal is 3 – 4 minuten op 180 graden voldoende.

Verse Friet

De verse friet dient eerst voorgebakken te worden. De aardappel moet namelijk van binnen ook goed gaar zijn. Met 6 á 7 minuten op lage temperatuur 140-150 graden zijn ze goed gegaard. Belangrijk is om de friet na het voorbakken eerst te laten rusten (af te koelen) 10-15 min voordat begonnen wordt met afbakken.
Zoals hierboven beschreven zijn we in staat om een 100% echt vers-product aan te bieden. We leveren dan ook iedere dag vers aan. U kunt nu in enkele minuten de lekkerste ambachtelijke friet afbakken.

Benieuwd naar de smaak van onze Verse Zeeuwse Friet?

Wilt u meer informatie over onze Verse Zeeuwse Friet of bent u enthousiast geworden over ons product?

Verse Zeeuwse Friet

Is een product van Hofburg Vers

Wilt u meer informatie over onze Verse Zeeuwse Friet of bent u enthousiast geworden over ons product? Neem contact op!

Social media